Beelden, Potten en Vazen

Vrouwenbeelden


De relatief kleine keramische vrouwen zijn fragiel en verfijnd uitgevoerd, staand of zittend op een sokkel. De uitstraling is realistisch, de kleuren bescheiden. De grotere beelden zijn robuust, rondborstig , stevig, waarbij soms een vleugje humor is toegepast. De structuur is grover en de details zijn weggelaten.

« van 2 »

Vogels

De fantasie- en paradijsvogels zijn holle abstracte vormen en beschilderd met felle kleuren. Ze zijn bedoeld als tuinobject en balanceren op een metalen pen. De uilen zijn zowel realistisch als abstract weergegeven en zijn geschikt voor zowel binnen als buiten.

Potten en Vazen

Het vervaardigen van een grote pot, waarbij je eindeloos strengen op elkaar stapelt en bevestigt zonder veel na te denken, is rustgevend en fijn om te doen. De vorm ontstaat onder je handen, waarbij de opgestapelde ringen al dan niet zichtbaar blijven. Vazen worden gevormd uit dun uitgerolde kleiplakken, die m.b.v. ondersteuning drogen tot leerhard, waarna de randen al dan niet gevouwen kunnen worden. De vazen zijn veelal wit en met goud- en bronskleurige details beschilderd.